Vinter/Vår

Vinter/Vår

tisdag 28 april 2015

Falukorvsgratäng med potatis

Vi äter mycket korv. Stroganoff, kokt korv, grillad korv, stekt korv. Med ris, med pasta, i bröd...ja, korv kors och tvärs. Bra snabbmat tycker jag, gillas av hela familjen men ibland krävs det variation. Som till exempel denna trevliga gratäng med falukorv, potatis, palsternacka som fått gotta sig med senap, timjan, äpple och grädde. Ja, ni förstår. Smarrigt! Inspirationen hittade jag på Saras grymma blogg med massor av bra vardagsrecept Vardag.nu.
 
 

Falukorvsgratäng med potatis 4 port.
600 g falukorv
2 äpplen
700 g potatis
100g palsternacka
1 gul lök
3 dl grädde
2 msk dijonsenap
2 msk skånsk senap
färsk timjan
salt och peppar
  • Sätt ugnen på 225°. 
  • Skiva korven. Kärna ur äpplena och skiva dem. Skala och skiva lök och potatisen tunt. 
  • Varva korv, äpple, potatis och lök i en ugnsfast form. 
  • Blanda ihop grädde, senap, hackad timjan, salt och peppar och häll över formen. 
  • Grädda mitt i ugnen i ca 40 min, tills gratängen har fin färg och potatisen är mjuk.
  • Njut tillsammans med en god sallad.
 

4 kommentarer:

Systeryster och jag .... sa...

detta skall vi pröva... vardagsmat är alltid uppskattat att få nya recept till

Anonym sa...

Tack för ett nytt recept!!

Pernilla sa...

vi är ganska dåliga på att äta korv, till ofelias stora förtret. men det är gott när vi väl äter det, och så går det ju att variera in i oändlighet, det är nog det bästa med korv :)

Kim sa...

ÅHÅ! Gott! God korv är ju as-gott.