Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 7 september 2014

Enchiladas med fläsk och majs

Det blev en lugn helg samtidigt som vi hunnit med bland annat barnkalas, tapas hos syster och fika med Johans bror med familj. En social och trevlig helg. Vi har även letat soffbord och fixa lite inför kommande semester. Något som jag tänkt göra men inte gjort är att rösta eftersom vi inte är hemma på röstningsdagen. Men än finns det tid!

Jag har ett litet "mission" nu som innebär frystömning. När frysen var så full att det inte gick att få in mer och jag inte visste vad som fanns där var det hög tid att göra något åt det. Jag är dessutom väldigt dålig på att märka påsar och lådor så det blir lite av en överraskning när man plockar upp något.

Jag hittade ett recept i senaste numret av Allt om Mat (13/14) på Enchiladas med fläsk och majs. Jag rotade fram en bit benfri kotlett i frysen och allt förutom tortillabröden fanns hemma. Väldigt lättlagat och lite roligare variant på fredagstacosen. 

Enchiladas med fläsk och majs 4 port
500g benfri kotlett
smör att steka i
1 påse taco kryddmix
1 burk krossade tomater (400g)
1 dl vatten
1 burk majs (340g)
2 dl creme fraiche
100 g riven ost
1/2 tsk salt
1 dl torkad lök
1 frp tortillabröd
  • Sätt ugnen på 250 grader
  • Skär köttet i strimlor och stek det i smör tills det får fin färg. Blanda ner tacokrydda, krossade tomater och vatten. Låt puttra 3-4 minuter. Tillsätt majsen.
  • Blanda creme fraiche med hälften av osten och salt. Blanda resten av osten med den torkade lök.
  • Fördela skinkröran på tortillabröden och rulla ihop dem. Lägg dem på en bakplåtspappers klädd plåt. 
Lägg fyllningen på tortillabröden
Rulla ihop och lägg creme fraiche, ost och rostad lök ovanpå
  • Bred creme fraichen ovanpå rullarna och strö över ost- och lökblandningen.
  • Gratinera mitt i ugnen 10-15 minuter, tills den fått fin färg. Servera med sallad.
Servera med sallad
Vi åt detta både fredag kväll och rester på söndagskvällen (sparade fyllning och gjorde rullarna på nytt andra gången). Andra gången blandade jag ihop allt till toppingen vilket blev lite godare/krämigare samt att jag sänkte ugnen till 225 grader och satte ugnen på grill istället. Upplevde att den rostade löken blev lite bränd vid första tillfället samtidigt som det var ett väldigt gott. Summan av kardemumman är att detta är en rätt jag absolut kommer att göra igen.

6 kommentarer:

Pernilla sa...

det här lät inte dumt du! jag gillar ju egentligen tacosmaken, det är mest själva konceptet taco som köttfärs i tortillabröd med grönsaker som jag är trött på. men i såna här roliga tappningar går det alltid ner!

Ann-Sofi Matsafari sa...

Mmm så gottigt!

Mårtenssons kök sa...

Enchiladas har vi testat men alltid haft kyckling eller köttfärs i, varför det kan man ju undra... Extra gott låter det också när det där med krämighet kommer på tal!

Kim sa...

Jag måste också förtidsrösta, det får bli någon gång i veckan. Känns viktigare är någonsin i år tycker jag.
Alla varianter av taco/texmex gillas! Ser gott ut med den krämiga toppingen. Ha en go' vecka!

Lotta sa...

Åh, det var längesedan jag gjorde enchiladas. Blev väldigt sugen på det nu :-) Inte lika tacksam att bli påmind om att jag också borde tömma frysen. Speciellt den på landet där frysfacket är ganska litet. Men det kan bli en kul utmaning också. Så jag tackar väl för den inspirationen också :-)

Kram!

Matarkivet sa...

Kul att prova något nytt i tacoväg! Ser gott ut. :)