Ännu ett smaskigt recept från Leila
125 g mjukt smör
1 tsk färsk riven ingefära
1 tsk färsk riven ingefära
1 dl mörkt muskovadosocker
1 dl mörk sirap
3.5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kanel
1 krm nejlika
1 krm malen muskotnöt
1 tsk kakao
200g 70% mörk choklad
0,5 dl råsocker att rulla i.
Vispa smör, färsk ingefära, muskovadosocker och sirap fluffigt
Blanda samman vetemjöl, bikarbonat, kryddor och kakao.
Hacka chokladen och vänd ner den.
Blanda samman allt till en smet och forma till en lång rulle. Klä rullen i plastfilm och låt degen vila i kylen i några timmar.
Sätt ugnen på 175 grader
Skär degrullen i 24 bitar och forma dem till bollar. Rulla bollarna i en skål med råsocker och lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda kakorna gyllene i ca 14 minuter.
MUMSFILLIBABA!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar