torsdag 29 december 2011

Nyårsdessert


På något konstigt sätt hamnar dessert-lotten på mig när vi har knyt-middag. Så även detta nyåret. Förra året hade jag gjort en Hallonglasstårta på valnöts- och chokladmarängbotten som jag hittade hos Remsan. Väldigt god! Året innan gjorde jag en Pepparkakscheesecake med lingon och en väldigt mäktig favorit: New York Blueberry Cheesecake.  



Lite andra desserttips:


Tobleronecheesecake

Pannacotta är ju en av mina favoriter. Perfekt att förbereda och bara att dekorera lite före servering. Lakritspannacotta, Vit chokladpannacotta eller lingonpannacotta. Förra julen gjorde jag en Vit Kladdkaka med saffran som var väldigt god. Min vän Hanna bjöd ju mig på en chokladfudgetårta som är sååå god som jag själv funderar att bjuda på. Må vara en maffig avslutning på en middag.

Glassmarängtårta

I år har jag inte riktigt klurat ut vad jag ska göra. Det ska vara lätt att ta med sig och därefter servera till nio vuxna och fyra tonåringar. Tips??


17 kommentarer:

  1. Håller med om att pannnacotta är bra dessert. Och så gott dessutom. Om du inte ska transportera desserten så långt kanske min frysta limetårta kan vara något. och ska ni inte äta desserten direkt kan du kanske låna frysen så håller den sig fräsch (den går att frysa flera gånger utan att smaken blir sämre). God fortsättning.

    SvaraRadera
  2. Det var så komiskt att jag tipsade om desserten ni hade förra året! Då måste den vara god ;-)
    Testa min lillasysters chokladcheesecake. Du kan stoppa den i frysen så är den lättare att frakta med.
    http://remsansbistro.blogspot.com/2011/01/en-obsession.html

    Arlas vita chokladmoussetårta med mandelmassa i botten passar bra ihop med exotisk frukt (så här till nyår).

    SvaraRadera
  3. Jag funderar på dessert as we speak, just nu lutar det åt Mathias Dahlgrens snickerssoppa... Vi får väl se!

    SvaraRadera
  4. Så många bra efterrättstips du bjuder på, riktig sötglädje!
    Vi har 3 absoluta favoritefterrätter som vi kan tipsa om som bör vara lätta att ta med. 2 frusna och en inte. Alla är provade både på barn och vuxna, klart godkänt i betyg:)

    Chokladkaka med chokladglasyr; http://martenssonskok.blogspot.com/2011/11/chokladchock.html

    Frusen citronglasstårta;
    http://martenssonskok.blogspot.com/2010/01/gardagens-efterratt.html

    Frusen Nutellacheescake; http://martenssonskok.blogspot.com/2010/10/efterratt-fran-lordagsbjudningen.html

    Hoppas det kan vara till någon nytta och glädje,
    Anki o Håkan

    SvaraRadera
  5. Mums vad många goda efterrätter!

    Mitt heta tips är glasbomb, enkelt att förbereda lätt att göra flera så att det räcker till många.

    SvaraRadera
  6. Jisses vilka fantastiska tårtor! Jag funderar på någon slags chokladmousse eller fondant...

    SvaraRadera
  7. Hört att man kan köpa färdiga Brakestårtor på Menigo, de är tom förskurna ;)

    Varför inte gå loss med din glassmaskin?

    Gott slut på året! Kram Ida

    SvaraRadera
  8. Oj oj oj vad fina tips från dig och från andra... Nu står inte jag för desserten till nyår, men suger åt mig alla tips ändå. Tobleronetårtan ser magnifik ut!

    SvaraRadera
  9. hmmm jag har funderat klart och det blir key lime pie.... fast jag har även funderat på tiramisu och pannacotta... kanske testar en citrustiramisu... det är ju trots allt inte nyårsafton förrän i morron... så jag hinner fundera lite till :-)

    SvaraRadera
  10. så många goda tårtor! gott nytt på er! :D

    SvaraRadera
  11. Vilka goda desserter du tipsar om.
    En god dessert som jag kan komma på är fruktsallad gärna med lite bär och exotiska frukter. En god chokladsås till och glass
    Önskar dig ett gott nytt år

    SvaraRadera
  12. ser jättegod ut toblerone chessecaken
    Jag har valt vaniljbavaroise,de är de godaste jag ätit,och de knäcker pannacotta i min mening,och man kan variera,med krossade kex uppepå eller bär och chokladdekoration.
    vill du ha bild så har jag skrivit och bjuder på recept i min blogg
    Lycka till vad du nu väljer att göra

    SvaraRadera
  13. jag blev som av en händelse också dessert-ansvarig för nyårskalaset, tänk vad konstigt ;) så jag har bestämt mig för att slå på den största trumman jag har och göra nåt med extra allt!

    annars har jag ju en väldig förkärlek till petit-chouxer, går snabbt att göra, blir snyggt och man kan fylla dem med allt möjligt gott!

    och har man tid och kraft så är ju denna passionsmoussetårta grymt god: http://chibichibimoon.blogg.se/2010/september/fadersfigur.html

    SvaraRadera
  14. Åh, vad många goda pannacotta du gjort! Det passar ju perfekt till nyår och ändå har jag inte gjort det ett enda nyår. Gott Nytt 2012 på dig och familjen.

    SvaraRadera
  15. Haha, inte konstigt att du blir ansvarig för desserterna tycker jag när man läser detta. Du verkar ju vara bra på det helt enkelt. Jag sade just till mannen att jag tycker huvudrätter är så himla trist och helst vill köra på bara förrätter och desserter i morgon. Får väl se var det slutar...

    SvaraRadera
  16. Bästa Sofie, du blir ansvarig för desserterna för att du gör de bästa, goaste desserterna!!
    Ser fram emot imorgon :)-
    Kram Maria

    SvaraRadera