Så här års ska man verkligen frossa i kål. Både billigt och gott. Denna sallad med brysselkål gjorde jag innan jul när jag var hemma hos föräldrarna.
Koka brysselkål "lagom" mjuk. Kärna ur och skiva ett svenskt vinteräpple. Blanda och
toppa med hackad sötmandel. Ringla över en god och smakrik olja.
Salladen hade vi till ugnsbakad lax (lax, citronskal, citronsaft, salt och peppar) med ris och vitlökssås (turkisk yoghurt, vitlök, honung, salt och peppar). Härliga smaker!
Och hälsosamt dessutom :) Låter mycket gott!
SvaraRaderasom vanligt Sofie ser det så gott ut.Ska bli roligt att läsa din blogg varje dag.Hälsa alla
SvaraRaderaAlltså jag är lite rädd för brysselkål... sista gången jag åt det var jag 12, då smusslade jag ner de små kålhuvudena i mina fickor och "gick på toa" och spolade ner dem. Pinsamt men sant. Jag kanske borde ge dem en ny chans, i lite mer vuxen ålder...
SvaraRaderaBrysselkål är ju grymt gott, så länge de inte blir överkokta... Hela tallriken ser verkligen aptitlig ut. Mmm. Hungrig.
SvaraRaderaDet ser riktigt gott ut ! :)
SvaraRaderavad är det för sorts äpple??? ser så gott ut
SvaraRaderajag har aldrig testat brysselkål! Det liksom hänger kvar sedan man var liten, att det skulle vara giftigt och så där;-D Vilken härlig och trevlig blogg du har:) Trevlig söndag:)
SvaraRaderaHåller med! Nu borde alla frossa i kål av alla slag.
SvaraRaderaAnnorlunda och kul vintersallad!
SvaraRaderaDet här låter toppengott! Vi äter brysselkål typ 4 ggr i veckan här just nu och då är det toppen med nya sätt att variera den på!
SvaraRadera