tisdag 11 oktober 2011

Äppelbröd

För ett tag sedan fick jag en bok från Kiviks musteri: Från äppelljus till appletinis. En härlig bok med äpplets historia, äppelsorter, släktskap och många härliga recept. Hittade ett recept på Äppelbröd som gick väldigt snabbt och lätt all slänga ihop.



Äppelbröd
2 dl havregryn
5 dl vetemjöl eller dinkelmjöl (jag använde bara vetemjöl)
1 dl linfrö
1 dl solrosfrö
2 tsk bikarbonat
1-2 tärnat äpple (jag tog 1 större äpple och rev det grovt)
4 dl filmjölk eller naturell yoghurt
3 msk honung
salt

Blanda samma alla ingredienserna. Lägg degen/smeten i en smord form. Grädda på 175 grader i ca 30 minuter.

 

Varför luktar brödet banan när det är äpple i? Varför blir solrosfröna gröna i brödet efter en dag? Men gott var det!:)

5 kommentarer:

  1. Det ser och låter gott! Jag bakar sällan bröd med bikarbonat, men borde nog testa :) Bikarbonat är orsaken till att solrosfröna blir gröna, men det är helt ofarligt!

    SvaraRadera
  2. Den här ska jag göra, ser gott ut! :)

    SvaraRadera
  3. det där receptet såg inte jag i min bok! eller så kikade jag mest på drinksektionen, det kanske var där problemet låg ;) det både ser gott ut och verkar gott iaf!

    och jaaa, det är väl klart att jag lever på chips och kakor. finns det något annat man kan äta menar du?

    SvaraRadera
  4. Brödet såg riktigt gott ut!

    SvaraRadera
  5. Boken är helt underbart fin, så mycket recept att prova och tjusiga bilder.
    Men banandoften... det låter oerhört mysko... du har inte fått med någon bananfluga i smeten? :) :)
    (Hjälp, vad vi är roliga!)

    SvaraRadera