Det är mycket fika nu. Men det är väl så det ska vara. Kanelbullarna i frysen är slut. Köpekakorna går åt snabbt. När Johans föräldrar och bror med familj var här på söndagen så slängde jag i hop en Äppelpaj (nä, kan inte hålla mig ifrån köket och börjar lära mig när Oliver sover lite längre stunder. Utnyttjas!!). Gott om smulor ska det vara. Skalade och skivade äpple i botten. Pudra med kanel. Smulet brukar jag improvisera ihop. Denna gången blev det ungefär såhär:
200g mjukt smör
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
0,5 dl strösocker
kanel, ingefära och kardemumma
Nyp ihop allt med fingrarna och fördela sen över äpplena. Grädda i 225 grader i ca 25 minuter. Servera med vaniljsås.
smaskigt ser det ut jag får fördöka få tag i äpple en dag. regn i Åhus
SvaraRaderaMen hej hopp HUrra Och Grattis till eran OLIVER !!!
SvaraRaderaVilken underbar söt prins !
Guuud så underbar!
Hoopas du och familjen mår bra.
Kram
Äppelpaj funkar alltid! Gott!
SvaraRaderaJa, det här är så gott!
SvaraRaderaFår kanske ta tag i detta, känns som vi måste njuta lite mer äppelpaj...
SvaraRaderaJapp, massa smulor, precis som på din paj! Ser toppen ut, äppelpaj kan man aldrig få för många recept på!
SvaraRaderaMåste rekommendera Myllymäkis recept från senaste buffé med havssalt i degen, mums!
SvaraRaderaKram Ida