3 ägg
2,5 dl strösocker
2 st citroner
125 g smör
Tvätta citronerna noga och riv skalet. Spara till senare.
Blanda ägg, socker och saften av citronerna i en rostfri skål. Gärna med rund botten. Vispa ihop och ställ i ett vattenbad över sjudande vatten. Vispa försiktigt i 5-10 minuter tills det tjocknar. Ta bort från värme och vispa ner smör i kuber. Låt svalna och tillsätt rivet citronskal. Förvara i en burk i kylen i upp till två veckor.
Imorrn får ni se vad jag gör av Lemon Curden. Då blir det födelsedagskalasfirande i lilla lyan.
jag har aldrig någonsin provat att göra egen lemon curd. shame on me... oh well, hoppas ni får en trevlig afton! läste du förresten att sjöbaren har öppnat sjöbaren nummer 2 på lorensbergsgatan?
SvaraRaderakram!
Jag misslyckas titt som tätt i köket. Jag har gjort lemon curd en gång, och den blev jättesur. Ändå följde jag receptet. Nästa gång funderar jag på att köpa på burk... ;-)
SvaraRaderaHoppas ni får kul på ert kalas!
Hmm...jag har lärt mig att det ska vara en glasskål som du blandar i , aldrig metall, och alla ingredienser ska ha samma rumstemperatur // Kockadottern
SvaraRadera