I går gjorde jag korvgryta. Som ni kanske vet äter vi ganska mycket korv i detta hemmet och i bland får man variera korv stroganoff och stekt korv med makaroner. Detta blev en kombination med smakrik korv i krämig sås. Serverade med ris och morotsstavar. Min roliga kollega Tobbe kommenterade på Instagram att jag lagt stavarna som en "hashtag" (#). Inget jag tänkte på men blev ganska roligt! Inspirationen till grytan kommer från AnnSofi´s trevliga blogg Matsafari.
Korvgryta med hashtag 4 port.
4 st kryddiga korvar, gärna i olika smaker
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk torkad timjan
1 tsk paprikapulver
2 msk tomatpure
1 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
salt och peppar
- Tärna lök fint och bryn mjuk i smör i en stekpanna.
- Skiva korven och fräs den med löken. Tillsätt finhackad vitlök.
- Krydda med timjan, paprikapulver och tomatpuré. Fräs runt ett par varv.
- Tillsätt creme fraiche, vispgrädde och mjölk. Koka ihop och smaka av med salt och peppar.
Haha, korvgryta med hashtag :) Det gillar jag!
SvaraRaderaHahaha! HELT rätt i tiden, nu har ju nästan allt en hashtag! :=)
SvaraRaderaMumsfillibaba!! passar mig som både älskar korv och att variera middagarna att den också ligger i tiden är ju inte fel...;))
SvaraRaderaTack för en inspirerande blogg och många härliga recept:)
//lisa
Snacka om ett instamoment på en gryta i tiden:)
SvaraRaderaKorv är gott, korv med hashtagg låter också gott ;-)
SvaraRadera