Busiga killar vid matbordet |
Torsk i kaviarsås med pressad potatis till lunch |
Kakan jag bjöd på var tänkt att bli muffins med topping. Men då jag inte hittade några muffinsformar som passade så chansade jag på att göra en kaka av det hela med topping på. Och det blev inte så dumt. Många härliga smaker av kanel, lingon, kokos, apelsin och choklad. En försmak av julen.
Muffinstårta med lingon, kokos och choklad
200 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 dl kokosflingor
1 tsk bakpulver
1 tsk malen kanel
1 tsk vaniljsocker
1 dl vispgrädde
rivet skal och juice av 1 apelsin (juice av 1 apelsin motsvarar ca 3/4 dl)
2 dl frysta lingon
100g hackad mörk choklad
Topping
200 g färskpst
2 dl matyoghurt
1 dl florsocker
1 dl lingonsylt
- Sätt ugnen på 175°C.
- Rör smör och socker poröst, tillsätt äggen ett i taget.
- Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Tillsätt vispgrädde, apelsinskal och apelsinjuice, frysta lingon och chokladen.
- Smöra och bröa en ugnsfast form eller muffinsformar. Häll smeten i formen eller fyll 2/3 av varje form.
- Grädda dem mitt i ugnen i ca 15 minuter för muffins och ca 45 minuter för hel kaka. Känn med en provsticka.Låt dem svalna helt.
- Topping: Blanda ihop matlagningsyoghurt, färskost, lingonsylt och florsocker. Bre den i ett jämnt lager på varje muffins eller över hela kakan.
- Pynta eventuellt med lite frysta lingon.
Kaka med många smaker och len topping |
Vilka gullungar och muffinstårtan ser urgod ut kram Sofia
SvaraRaderaSicka söta killar!
SvaraRaderaMuffinstårta - är det som bagelbrödet? :)
Snygg kaka! Och ser ut att smaka väldigt gott.
Mums vad gott! Både kakan och torsken. :-)
SvaraRaderaGöllungar! Jag kan också tänka mig att fylla år om du kommer med muffinskaka!!
SvaraRaderaLåter som en väldigt god chansning, det ser ju hur gott som helst ut! Och så lik Oliver ser ut att vara sin pappa, kan det stämma tro?
SvaraRadera