"Sista måltiden" med föräldrarna ikväll blev en paj med ädelost och päron. Väldigt god tillsammans med lite sallad. En blandning av Sött och salt. Kan passa både som förrätt, till lunch, på buffe eller som en lättare kvällsmat. Salladen till in
nehöll både kall färskpotatis, vattenmelon och rädisor.
125g smör
3 dl vetemjöl
2 msk vatten
3 st päron
250 g ädelost
3 ägg
3 dl mjölk
salt och peppar
- Blanda smör, vetemjöl och vatten till en deg. Låt vila i kylen ca 30 minuter. Tryck ut i en pajform, nagga botten med en gaffel och förgrädda i 10 minurt på 175 grader.
- Skala och kärna ur päronen. Om päronen är hårda kan du steka dem i lite smör. Om de är mjuka kan du skiva dem och lägga dem direkt i pajskalet.
- Smula osten och lägg ovanpå päronen.
Vispa ihop ägg och mjölk med salt och peppar. Häll över päron och ost.
Grädda i 175 grader i ca 25 minuter.
Det är det enda negativa med semester; tiden går så fort!
SvaraRaderaHa ännu en fantastisk vecka! Kramar
Låter som en finfin komvi med päron och ädelost i paj, det har jag aldrig provat! Hoppas ni får en fortsatt fin semester. Kram!
SvaraRaderaLåter som en finfin komvi med päron och ädelost i paj, det har jag aldrig provat! Hoppas ni får en fortsatt fin semester. Kram!
SvaraRaderaÄdelostpaj är ju alltid gott och med päron i är det ju givet att det här smakar fint. Päron och ädelost är ju så goda tillsammans! :)
SvaraRaderaHa en fin helg!
Då får ni njuta av er semestervecka ihop. Här jobbar vi en vecka till och sen har vi fyra veckors semester ihop. Ska bli så skönt så! :)
SvaraRaderaGillar ädelost och päron, en riktigt god kombo smarrigt!
Men gud så gott! :)
SvaraRaderaMums!
Välkommen hem till stan!
SvaraRaderaPäron och ädelostpaj, guu så gott.
Låter spännande och jättegott! :)
SvaraRaderaHa en toppen dag!
Kram
//Lana
Låter som en riktig god paj! Ädelost i paj är supergott!!
SvaraRaderaKram
Ytterliggare ett recept till provapåplådan! Kram.
SvaraRadera