Min Pressgurka
ca 1 kg västeråsgurka
salt
2 dl vatten
1 dl strösocker
0,5 dl ättika 12%
hackad persilja
- Hyvla gurkan tunt med osthyvel eller på en mandolin. Lägg den i en bunke och strö över salt. Rör runt, ställ en tallrik på och lägg en tyngd på (jag tog min stenmortel, den är tung!!). Låt stå ca 30 minuter och häll sedan av vätskan.
- Blanda vatten, socker och ättika och rör tills sockret löst sig. Strö över persilja och slå lagen över gurkan. Rör runt och låt dra minst 30 minuter före servering.
Detta älskar barnen, så borde göra detta jag också. Lite sött och lite salt, gott!
SvaraRaderaKram Malin
ja det är gott men lite lättare med slanggurka , jag får nog göra en omgång till jag gör goda vänners gurka recept på nätet770
SvaraRaderainget 770 ska va med
SvaraRaderaPressgurka väcker fina barndomsminnen till liv! Gott!
SvaraRaderaJag är inte glad för den köpta men den man gör själv tycker jag är jättegod!!
SvaraRaderaGahhh älskar pressgurka mums kram Sofia
SvaraRaderapressgurka är så gott, gjorde det till söndagssteken i söndags
SvaraRaderaSå sant som det är sagt!
SvaraRaderaProblemet här är dock att alla småäter det hela tiden när det finns, så pass att det ofinns när man enligt plan skulle ha haft det.
NU är reportaget i Buffé läst, vilken träff! Inte illa alls, hoppas på en lika bra nästa gång, om inte bättre ;o)
SvaraRaderaKram Malin
Snyggt i tidningen Buffé !!
SvaraRaderaÄlskar pressgurka och vi har fått massor av min mamma som hon odlat i kolonilotten. Här ska det göras inlagd gurka mums!
SvaraRaderaJohan är en vis man! Älskar pressgurka!
SvaraRaderaKan bara hålla med Johan!
SvaraRadera