Sylt eller marmelad? Hörde någon som sa att man kan kalla det vad man själv vill. Finns inga speciella mått på det ena eller det andra som bestämmer vad som är vad. Så ibland blir det sylt på smörgåsen och marmelad på gröten. Funkar fint!
Rabarbersylt med jordgubbe och lime
400 g rabarber i bitar
200 g frysta jordgubbar
1 lime, skal och saft
350 g syltsocker
1 dl vatten
- Lägg allt i en kastrull.
- Koka upp och koka ca 10 minuter. Skumma om det behövs.
- Häll på varma burkar. Låt svalna och förvara i kyl.
När jag läser rubriken krullar sig smaklökarna av välbehag. Det låter så fräscht och gott!
SvaraRaderaBara att slänga ihop, alltså. Jo, det verkar ju relativt enkelt men jag verkar aldrig få tid till att göra sånt här gott. Måste se till att bli bortbjuden oftare så att jag slipper laga maten själv. Då kan jag lägga den tiden på sylt och marmelad!
Men gud så gott med egen sylt!
SvaraRaderaja, nu får du nog tänka om ;)
Vilken fräsch sylt! Jag gillar allt syrligt :)
SvaraRaderaDet är ju så himla gott med egen sylt. Gjorde själv jordgubbssylt häromdagen, såååå gott!
SvaraRaderaDen var jätte god!!! La den i en rulltårta igår, mumms!
SvaraRaderaTack! // Ida
Gottigt!
SvaraRaderaSå smaskigt med hemmagjord sylt :) Rabarber och jordgubbar är ju alltid en lyckad kombo!
SvaraRaderaLåter riktigt smarrigt! :) Älskar kombinationen av rabarber och jordgubb, och lime på det kan ju bara bli underbart. :)
SvaraRaderaMycket god!!! Hamnade i en namnsdagsrulltårta i måndags!! Viket innebar att halva burken gick åt = måste fixa ny för den var så himla himla god... så tack för receptet!
SvaraRaderaÅh vad gott med hemmagjord sylt :) Kombon rabarber, jordgubb, lime kan ju aldrig bli fel heller! Kram
SvaraRadera