I går gjorde jag en form av pastasallad med vad som fanns i kylen. Tortellini med ricotta och spenat blandades med isbergsallad, gurka, tomat, rödlök, olivolja och rödvinsvinäger. Lite kryddig stekt korv till och en kall sås. Såsen blev till av vad som fanns i kylen. Pesto ger bra smak och keson gav lite struktur.
Pestosås
2 dl grekisk yoghurt
1 dl keso
2 msk basilikapesto
Tips på några andra snabba kalla såser:
- Grekisk yoghurt och ajvar relish
- Grekisk yoghurt och sweet chilisås
- Grekisk yoghurt, riven vitlöksklyfta, citronsaft och citronskal
- Grekisk yoghurt och röd pesto
Kalla såser är goda och jag gillar att ha sådan på hamburgare!
SvaraRaderaJa, den där rosa såsen känns igen:) Här blev det också en kall sås till maten när det åts spätta, känns som det kommer att bli en del kalla varianter ju varmare det blir...
SvaraRadera