fredag 10 februari 2012

Kladdkaka med saltlakrits

Kakan då?! Som jag och Hanna mumsade på igår. Attans god blev den. Faktiskt lite experiment. En god kladdkaka, som jag stoppade Marabous Choklad med Lakrits i och la ett chokladtryffeltäcke ovanpå. Vilken kombination. Hallon och en klick grädde till. Som bomull för själen!:)




Kladdkaka med Saltlakrits
100g smör
100g mörk choklad
1,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
en nypa salt
2 ägg
100 g marabou black saltlakrits

100 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
2 msk smör
  • Smält smör och choklad i en kastrull.
  • Blanda ner de torra ingredienserna och rör ihop. Tillsätt äggen. Häll ut i en form, tex springform eller pajform.
  • Hacka lakritschokladen grovt och strö den ovanpå. Tryck ner de större bitarna något. 
  • Grädda på 175 grader i ca 15 minuter. Låt kallna helt.
  • Värm grädde, choklad och smör i vattenbad och rör till en slät och blank kräm. Häll på den kalla kakan. Låt stelna i kylen. Dekorera med hallon.

12 kommentarer:

  1. Jag skulle gärna ha smakat en bit!

    SvaraRadera
  2. Ojoj, den här kommer nog bli en favorit bland många matbloggare i framtiden!

    SvaraRadera
  3. Håller med Charlotta! För både lakrits och salt ihop med choklad är lätt att få dille på. Så god kakan ser ut!
    Ha en fortsatt trevlig helg. Kram.

    SvaraRadera
  4. guuuud vad gott! jag köpte den där marabou black igår och jag fick ju använda all viljestyrka jag har för att inte äta upp hela på en gång kan jag berätta!

    SvaraRadera
  5. Som bomull runt hjärtat ;)

    SvaraRadera
  6. o vad det ser gott ut, men jag har inte alla ingredienserna hemma, så här får det bli minisemlor men först ska jag gå ut o sola lite för det är sååååååå fint väder. Kram Gittan

    SvaraRadera
  7. Åååhhh, får jag komma på besök NU? ;) Ser riktigt gott ut mmm!

    SvaraRadera
  8. Kladdkaka med saltlakrits, låter himla gott!

    SvaraRadera
  9. Det bästa av två världar!

    SvaraRadera
  10. Den ser farligt god ut, så förstår att den gick ner :)

    SvaraRadera