Kladdkaka med Saltlakrits
100g smör
100g mörk choklad
1,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
en nypa salt
2 ägg
100 g marabou black saltlakrits
100 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
2 msk smör
- Smält smör och choklad i en kastrull.
- Blanda ner de torra ingredienserna och rör ihop. Tillsätt äggen. Häll ut i en form, tex springform eller pajform.
- Hacka lakritschokladen grovt och strö den ovanpå. Tryck ner de större bitarna något.
- Grädda på 175 grader i ca 15 minuter. Låt kallna helt.
- Värm grädde, choklad och smör i vattenbad och rör till en slät och blank kräm. Häll på den kalla kakan. Låt stelna i kylen. Dekorera med hallon.
Jag skulle gärna ha smakat en bit!
SvaraRaderaOjoj, den här kommer nog bli en favorit bland många matbloggare i framtiden!
SvaraRaderaHåller med Charlotta! För både lakrits och salt ihop med choklad är lätt att få dille på. Så god kakan ser ut!
SvaraRaderaHa en fortsatt trevlig helg. Kram.
Låter jättegott !! :)
SvaraRaderaguuuud vad gott! jag köpte den där marabou black igår och jag fick ju använda all viljestyrka jag har för att inte äta upp hela på en gång kan jag berätta!
SvaraRaderaSom bomull runt hjärtat ;)
SvaraRaderao vad det ser gott ut, men jag har inte alla ingredienserna hemma, så här får det bli minisemlor men först ska jag gå ut o sola lite för det är sååååååå fint väder. Kram Gittan
SvaraRaderaÅååhhh, får jag komma på besök NU? ;) Ser riktigt gott ut mmm!
SvaraRaderaKladdkaka med saltlakrits, låter himla gott!
SvaraRaderaDet bästa av två världar!
SvaraRaderaUnderbart!
SvaraRaderaDen ser farligt god ut, så förstår att den gick ner :)
SvaraRadera