Förra fredagen gjorde jag denna chokladmoussen. För jag har ju lovat att det ska bli mer mousse än pannacotta detta året. I stället för en massa grädde tog jag hälften turkisk yoghurt. Blir lite fräschare och syrligare smak. För att skoja till det lite hackade jag ner en lakritskäck i moussen. Blev lite lagom smak av lakrits. Gott!
Chokladmousse 2 stora portioner
1 dl vispgrädde
1 dl turkisk yoghurt
100 g mörk choklad
1 äggula
1 käck
flingsalt
- Smält chokladen i vattenbad. Blanda med äggula.
- Vispa grädden. Blanda med yoghurten och chokladsmeten.
- Hacka käck i små bitar och blanda i. Klicka upp moussen i serveringsglas. Toppa med lite flingsalt.
Så gott med chokladmousse och lakritsbitarna är en trevlig överraskning när man äter moussen!
SvaraRaderaYum yum yum! Perfekt till fredagsmyset.
SvaraRaderaTrevlig helg mami!
Jo tack, choklad och lakrits i en salig underbar röra. Bättre än godis, helt klart.
SvaraRaderaVi får också efterrätt ikväll, sitter fint efter en veckas slit:)
Trevlig helg på dej också!
Ser gott ut och med lakrits i mmm slurp! Önskar dig en fin helg!
SvaraRaderaÅh, så gott det låter! Jag är också dålig på att göra mousse till dessert. Mest för att det känns som man inte vill göra den för lång tid innan. Ett par gånger har min mousse stått till sig för länge och blivit för fast.
SvaraRaderaDör lite nu när jag läser receptet! Favoriterna samlade :)
SvaraRaderaJga borde nog också satsa på mer mousser, låter gott med yoghurt i också!
SvaraRadera