Pajdeg
75 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl kesella 1%
Fyllning
200 g färsk strimlad grönkål (eller 250g fryst)
1 gul lök
2 ägg
1 dl kesella 1%
1,5 dl mellangrädde
salt och peppar
140g ädelost
sötmandel, honung och flingsalt
- Skär smöret i bitar. Blanda ihop till en smidig deg med kesella och mjöl. Låt vila i kylen i 30 minuter.
- Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i 10 minuter på 200 grader.
- Skala och hacka löken. Bryn den i smör tillsammans med grönkålen i 5-10 minuter. Grönkålen ska bli lite mjuk.
- Vispa ihop ägg, kesella, grädde, salt och peppar.
- Lägg grönkålen i pajskalet. Smula över osten. Häll på äggstanningen. Grädda på 200 grader i 25 minuter.
- Rosta sötmandel och hacka grovt. Strö på pajen. Ringla över honung och strö på flingsalt.
- Servera med sallad eller bara några skivor tomat.
Mums, man kan aldrig få för mycket grönkål!
SvaraRaderaÄdelost är en favorit här så det här skulle med all säkerhet gå hem, mums!
SvaraRaderaLåter mycket god. Håller med Thea, går inte få för mycket grönkål. kan tänka mig att den gjorde sig bra tillsammans med ädelost och nötter.
SvaraRaderaDet är bara att instämma med Thea - man kan verkligen aldrig få för mycket grönkål. ;)
SvaraRaderaFinfina smaker tillsammans, och visst behövs det lite mer lättsmält mat efter julhelgen, men framför allt lite andra smaker:)
SvaraRaderaDenna låter mycket god och fint med mandel på toppen!
SvaraRaderaDen här pajen låter toppen! Och ser riktigt god ut också.
SvaraRaderaHej Sofie! Igår gjorde vi grönkålspajen och vi och gästerna älskalde den!Riktigt god! Tack för tipset och ha det bra! KrAm Nina P
SvaraRadera