Bjöd Ann-Sofie och Johan på Kasslergratäng som fick Ann-Sofie att bli 80-tals nostalgisk. Hon hävdade att hon nästan föråt sig på kassler under sin uppväxt. Varför åt man så mycket kassler? Var det exotiskt, billigt eller trendigt? Gratinerade kasslerskivor med ananas och en skiva ost är ju smarrigt!! Fick henne att återigen uppskatta kassler. Här kommer receptet, Ann-Sofie:
4-6 portioner
4 portioner kokt basmatiris
ca 800 g kassler
1 dm purjolök
2 st röda paprikor
3 dl vispgrädde
0,5 dl majonäs
1 dl chilisås
paprikapulver
salt och peppar
1 boll mozzarella
- Lägg det kokta riset i botten på en ugnsfast form.
- Skär kassler i tärningar eller strimlor. Strimla purjolök och paprika. Lägg kassler, purjo och paprika ovanpå riset.
- Vispa grädden. Blanda med majonnäs, chilisås, paprikapulver, salt och peppar. Lägg gräddblandningen ovanpå ris/kassler. Bryt mozzarellan i bitar och lägg dem ovanpå. Gratinera på 200 grader i ca 25 minuter eller tills gratängen fått fin färg.
Ibland är ju retromat bara för gott! God mat och minnen i ett. :)
SvaraRaderaTycker det låter som det passar mig perfekt, jättegott.
SvaraRaderanågot liknande åt vi hos Ingegärd en gång o då tog det eld i gratängen. men hon hade potmjöl i grädden.Kassler var en ny rätt så därför åt vi det ofta o så kunde man äta den utan tillagning. ha en skön helg. Hälsa de dina kram Gittan
SvaraRadera