Tomatbruschetta
Tomater i blandade färger
salladslök
vitlök x2
grön peppar
olivolja
basilika
salt o peppar
Hacka tomaterna. Strimla salladslök. Hacka vitlöken fint. Hacka grön peppar fint. Blanda ihop med olivolja, strimlad basilika. Smaka av med salt och peppar.
Dela en ciabata. Ringla olivolja över. Dela en vitlöksklyfta och gnugga brödet med. Rosta i ugnen på 250 grader tills brödet fått fin färg.
Kantarellrisotto 2 port.
2 dl arborioris
0,5 gul lök
1 vitlöksklyfta
en "näve" kantareller
1 dl vitt vin
ca 4 dl varm grönsaksbuljong
salt och peppar
riven parmesan
Tvätta/rensa svampen. Riv/hacka ner i mindre bitar. Fräs i smör i en tjockbottnad kastrull. Låt all vätska koka bort. Hacka lök och vitlök fint. Låt fräsa med kantarellerna. Ska inte få färg, bara bli mjuk. Tillsätt riset, fräs ca en minut. Häll på vinet och låt ånga bort. Späd med buljong, lite åt gången. Låt koka på svag värme i ca 15 minuter. Rör nästan hela tiden. Smaka av. Riset ska fortfarande ha en hård kärna och risotton ska vara krämig, nästan rinnande. Smaka av med salt och peppar. Avsluta med att röra ner parmesanen precis före servering. Servera med lite extra parmesan.
Gott gott gott!! |
Jag vet inte vad det är med risotto, men jag har så svårt för det. Kanske är det den lite grötiga konsistensen. Kantareller är ju annars gott ;-) Och bruschetta med för den delen.
SvaraRaderaVi var också på ikea i helgen. Skulle köpa en massa, men kom ut 3 h senare utan någonting...
En middag precis i min smak! Fullkomlig äääälskar ristotto och även bruschetta för den delen!
SvaraRaderaVilka härliga smaker! Gillar både risotto och bruschetta!
SvaraRaderaKantarellrisotto! låter väldigt gott!!
SvaraRaderaJag fördrar faktiskt risotto som en egen rätt för det är så mäktigt, men klart att det är gott med bruschetta till också. :)
SvaraRaderaVojjne, vojjne, två så goda tillsammans på samma tallrik, finfin middag minsann!
SvaraRaderaIKEAbesök har vi också i tankarna, men det känns som vi bara skjuter upp det hela tiden... Trivs inte alls på Malmös "nya", även om vi är IKEA-tokiga båda två!
Två sådana goda ting på samma tallrik, oj oj oj. Måste nog sno det konceptet. Tänkte åka till Gunnebo, men sen kom något i vägen. Något kallat söndagslathet :)
SvaraRaderaVilken fin bild, vad gott det ser ut! :-D
SvaraRaderaJag säger bara en sak: MUMS!
SvaraRaderaååh, så gott :) och vad mycket matgrejer som hände överallt i stan i helgen då, jag missade givetvis allting eftersom jag var upptagen med... ehm, söndagsmagsjuka.
SvaraRaderaDetta ser helt underbart gott ut =D
SvaraRaderaAlltså både bruschetta och kantarellrisotto - lyckan är ju gjord! Två av mina absoluta favoriträtter!
SvaraRaderaSer ju supergott ut! Tack för idag, myspys!
SvaraRaderaKram Ida
Åh, vad smarrigt!! Risotto lyckas jag aldrig med, blir bara grötigt... ;)
SvaraRaderaOjoj vad gott det både låter och ser ut på bilderna!!
SvaraRaderaGrattis även till din graviditet :)
Kram Mia
åhå, åhå, risotto är ju fantastiskt, och kantareller i risotto gör det hela himmelskt gott!! Och så bruschetta... Jag skulle ju äta ihjäl mig ;)
SvaraRadera