Efter några dagars vardagsmat festade vi till det Hjortfärsbiffar i kantarellsås i kväll. Faktiskt Lill-lördag idag! Och herregud, så gott det blev! *klapp klapp på axeln*
Blanda Hjortfärs med dijonsenap, ägg, ströbröd, salt, peppar, timjan, vitlök och kalvfond. Forma till stora biffar och stek dem i smör så de får färg. Lägg åt sidan.
Skölj ur stekpannan och fräs kantareller i smör. Häll på mellangrädde, messmör, kalvfond, kinesisk soya, salt och peppar. Lägg biffarna i såsen. Koka upp och vänd biffarna runt i såsen. Vilken sås!! Extra piff med messmör kan jag lova!
Servera med potatismos, haricots verts och lingonsylt.
Låter jättegott, kantareller är beroendeframkallande!
SvaraRaderaOj vad tandvattnet rinner på mig nu, jag kommer att drömma om den här rätten i natt tror jag. Det låter verligen tokgott!
SvaraRaderadet ser verkligen undarbart gott ut :)
SvaraRaderaDet ser jättegott ut!
SvaraRaderaHjort har jag aldrig ätit, men det kanske är som älg eller rådjur?
Åh, vad gott det ser ut. Potatismos var jättelänge sedan jag gjorde, det är ju så gott, framför allt till biffar och liknande.
SvaraRaderaSå gott! Har aldrig testat messmör i sås (eller överhuvudtaget) men det får jag nog göra nu... :)
SvaraRaderaFy fabian va gott! Jag som börjar bli riktigt sugen på svensk mat...
SvaraRaderaVilt och kantareller - ay ay ay vad gott! Något som är bra med hösten är också att man kan börja göra potatismos igen.
SvaraRaderaMen vad jag blir avis, och hungrig. Lyllos dig!
SvaraRaderaVerkligen klapp på axeln till dig! Efter en lång och slitig vecka på jobbet orkade vi (knappt) slänga ihop en pastasallad till middag...
SvaraRaderagott! Vill smaka.
SvaraRaderammmm, husmanskost! Det ser riktigt gott ut!
SvaraRaderaHjortfärs har jag aldrig ätit men det låter gott. Hela bilden är makalöst läskande :)
SvaraRadera