torsdag 18 augusti 2011

Rabarberkräm

I dag var det dags för kräm igen. Passar på när inte Johan är hemma. Inte så förtjust i det. I dag blev det Rabarber och Nektarin. Rabarberna kommer från mamma och nektarinen från fruktskålen:). Nektarinen åkte med mest för att det inte skulle bli så surt. Blev en god smak. Rabarberkräm är verkligen barndom för mig.

Lägg frysta rabarber i bitar och nektarin i bitar i en kastrull. Häll på ett par deciliter vatten. Koka upp och mosa då och då med potatisstöten. Koka ca 20 minuter. Smaka av med flytande honung. Red med potatismjöl utspätt i vatten. Låt koka upp snabbt igen.

Låt svalna. Servera med havregryn och mjölk. Såå gott!! Så blir man sådär härligt sträv på tänderna.

I morgon är det fredag och helg i sikte. Riktigt skönt. Inga stora planer. Njuter av livet till fullo just nu. Bara lullar runt utan stress och gör vad jag känner för. Två veckor kvar att jobba...
***

2 kommentarer:

  1. Absolut barndom med kräm! Så kul att servera den med havregryn.

    Sen har vi lite svårt för att läsa det där sista, det blir liksom lite suddigt och konstigt:)

    Ha en härlig helg!

    SvaraRadera
  2. Ja, barndom! Mamma lagade ofta när vi var barn rabarberkräm med jordgubbar i, så gott!

    SvaraRadera