5 dl fingervarmt vatten
1 dl mjölk
25 g jäst
2 tsk salt
1 msk honung
12,5 dl vetemjöl (eller 1,5 dl grahamsmjöl plus resten vetemjöl)
mjöl till utbakning
- Blanda vätska, jäst, salt och honung.
- Rör ihop med mjölet till en lös deg.
- Strö vetemjöl över degen och låt den jäsa 1-1,5 timme
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Ös ut degen på mjölat bakbord. Knåda inte! Strö mjöl över degen, platta ut och skär i ca 20st oregelbundna bitar. Lägg på bakplåtsklädd plåt.
- Grädda direkt, utan en andra jäsning, i ca 20 minuter.
***
Så gött med brunch, även om man själv får bidra lite:) Och så lite hembakat på det, mmm.
SvaraRaderaBrunch är bäst! Dagens första mål är bäst och kan man göra den större till en brunch är det en bättre.
SvaraRaderaDet här brödet har jag bakat många gånger! Fast jag gör baguetter. Så alla ni som funderar på att testa det -gör det!
Åh, men det där brödet skulle min syster formligen äälska. Hon är ett stort fan av ciabatta-bröd och kan tänka mig att detta blir lite så :)
SvaraRaderaSnacka om lättbakat! :) Och brunch är sjukt gott, så är det bara.
SvaraRaderaDu frestas med bröd, kvinna! Jag som kör low carb... Det är nästan så man känner doften genom skärmen...
SvaraRaderammmm, brunch är fina grejer! att inte jag tänkte på att ha midnattslopps-brunch, inte för att jag eller någon jag vet om sprang, men det hade ju varit en rolig grej ju :)
SvaraRaderajag tittar bara på robinson för att det är roligt när paolo blir arg på deltagarna för att de är så mjäkiga, haha.
Vad gott! :D
SvaraRaderaVad gott! :D
SvaraRaderaThat's my type of bröd. Enkelt och gott! Funderar om det kan passa till en kräftskiva?
SvaraRaderaJag mindes den här blogg-träffen och att du hade bakat ett prisat bröd och nu när jag skulle kika in för receptet och baka det ser jag att det är samma bröd som jag brukar nattjäsa, gott som sjutton.
SvaraRaderaJag brukar göra på manitoba cream mjöl i stället för vetemjöl, det ger ett lite luftigar bröd med större bubblor i.
Fast nu bakar jag som du, utan nattajäsning :-)
Vilket underbart bröd!
SvaraRadera