100 g smör
1 pkt saffran, 0,5 g
2 ägg
1,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1,5 dl valnötter grovt hackade
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smör tillsammans med saffran.
- Blanda smöret med äggen.
- Blanda alla torra ingredienser och valnötter.
- Rör ihop de torra ingredienserna med ägg/smörblandningen till en deg.
- Rulla till tre längder och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Platta till något.
- Grädda i 25 minuter.
- Sänk ugnen till 125 grader. Dela längderna i 1 cm breda bitar.
- Torka i ugnen i ca 15 minuter.
Lägg i en liten cellofanpåse, knyt ett rött snöre runt och ha som gåbort-present på nästa julkalas eller glöggfest. Perfekta till glöggen!
Saffransbiscotti är så gott, bakade det förra veckan
SvaraRaderaSaffransbiscotti har jag varit sugen på att göra flera år, det låter så gott och jag fattar inte att jag inte fått ändan ur än. Älskar ju saffran.
SvaraRaderaHejsan!
SvaraRaderaVad roligt att du vill vara med och tävla om zinkhuset från Walter & Company!
Jag skulle kunna stanna på din blogg i flera dagar och bara sno alla goda recept. Din familj måste vara lycklig! Mmmmmmmmmm......
Verkar väldigt goda. Leila rules!
SvaraRaderaKan tänka mig att de här var riktigt goda!!!
SvaraRaderaDetta är nästan det enda jag verkligen gillar med saffran i. Kanon att ta med sig bort!
SvaraRaderaDessa hittade jag in en mat o bak tidning och blev JÄTTE suget att baka, jag skall om någon vecka ha mina bästa grannar på glöggmys och vad spassar inte bäst då =)
SvaraRaderaDina blev jätte fina.