1 msk rostade sesamfrön
1/2 dl Ketjas Manis
2 msk flytande honung
1 tsk sambal oelek
1 msk riven ingefära
3 msk olja
1 liten riven vitlöksklyfta
Blanda alla ingredienserna och servera till rostbiffen. Hoppade över sugar snapsen eftersom det blev så mycket sallad ändå.
Till detta hade vi Bulgursallad med mixsallad, rädisor, körsbärstomater, paprika, salladslök och rödlök. Vi hade två yoghurtsåser som Johan slängde ihop. En smaksatt med sweet chili och den andra med citronjuice, citronpeppar och flytande honung. Hade vattenmelon i bitar vid sidan om. Sommarkänsla! Smaskens!
Till efterrätt blev det Rabarber och Jordgubbspaj. Vaniljglass och Vaniljsås till. Färska Rabarber och frysta jordgubbar i en form. Gjorde Leilas smaskiga Smuldeg. Knapriga goda smulor.
100 g kallt smör, 0,75 dl strösocker, 1,5 dl vetemjöl, 0,5dl mandelspån och 1,5dl havregryn. Blanda smör, socker och vetemjöl till en jämn smulig deg. Rör i mandelspån och havregryn. Smula över frukten och grädda i 25 minuter på 225 grader.
Proppmätt!!!
vad gott! jag fyller också år snart, men jag har inte riktigt bestämt ännu om det blir kalas eller inte - kanske kan hyra in er till att göra maten? :)
SvaraRaderakram C
Vilken lyxmiddag, det ser läckert ut.
SvaraRaderaFräscht och gott, vilken middag! Förstår att du är mätt!
SvaraRaderaÅhå, rabarberpaj!! Guuuuu så gott!
SvaraRaderaHärlig middag och hoppas födelsegrisen blev mätt:)
SvaraRaderaHa det så bra!!
kram
Birran i Hörby, Skåne
Så mycket smarrigt och gott!!
SvaraRaderaDet var "gott" att läsa om er resa till Rom också. Dit hoppas jag att vi kommer iväg nån gång :)
Kram
var tjutton hittar man Ketjas Manis? Har letat som en galning efter den! Finns den bara till storkök?
SvaraRadera