Världens Godaste Morotskaka
(enligt Leila Lindholm ur boken "a piece of cake". Beredd att hålla med)
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1,5 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
0,5 tsk malen ingefära
1 nypa salt
1,5 dl solrosolja
4,5 dl finrivna morötter
Smör och ströbröd till formen
Sätt ugnen på 150 grader
Vispa ägg och socker vitt och pösigt
Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten
Tillsätt olja och rårivna morötter
Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Grädda i mitten i ugnen i ca 55 minuter. Prova med en sticka. Den ska inte vara kladdig.
Lät kakan svalna.
Blanda ihop frostingen:
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
skal av 1 lime
100 philadelphiaost
Blanda till en jämn krämig smet och bred över kakan.
Jag hade inget ströbröd hemma så jag hade kokos istället som gjorde att det blev lite extra smaskigt på kanterna. Ovanpå frostingen strösslade jag färgglada, våriga, söta blommor. Gustav smaskade glatt i sig alla som hamnat utanför kakan också...:)
låter grymt gott!
SvaraRaderaMmm, vad gott!
SvaraRaderamorotskaka är nåt av det absolut godaste som finns.
SvaraRaderaSött med strössel.
SvaraRaderaKan inte säga mer än MmmmMmmm!!! Det låter fantastiskt gott!!!
SvaraRaderaMorotskaka är ju bara så himla gott. Kokos runt kanterna är ju himla gott, det har jag ibland runt kanterna när jag gör kladdkaka.
SvaraRaderaHärligt med lite vårblommor på kakan.
För en tid sedan hade jag inte fattat grejen med bakverk med morötter i.. Men för ett tag sedan provsmakade jag för första gången morotsmuffins och kan bara säga MUMS! Så nu när jag såg din kaka blev jag toksugen ;-)
SvaraRaderaDen där kakan ser verkligen lyxig ut!
SvaraRadera