söndag 28 februari 2010

Sesampanerad kyckling med couscoussallad

Härliga söndag! Efter en seg lördag efter fredagens personalfest är man nu i fas igen. Tog sovmorgon och åt frukost och läste tidningen i lugn och ro. Tog en liten och slaskig promenad. Lillebror ringde och bjöd in sig på fika innan de skulle köra söderut igen. Trevligt!

Blev kombinerad lunch och kvällsmat i eftermiddag:
Sesampanerad Kyckling med Couscoussallad.

500 g Kycklingfilé
1/2 dl sesamfrön
salt o peppar
3 st salladslökar
3 dl couscous
2 msk färskpressad citronjuice
4 msk olja
russin
1 påse bladspenat (80g)

Dela kycklingfileérna en gång på längden. Blanda sesamfrön, salt och peppar på en tallrik. Panera kycklingen. Stek på medlevärme i olja ca 5 minuter per sida. Skär och titta så att saften är genomskinlig och kycklingen klar.












Koka couscousen enligt anvisningarna på paketet. Blanda i citronsaft, olja, salt och peppar.
Skölj och strimla salladslöken. Skölj spenaten noga. Blanda grönsakerna med couscousen.


Till couscous och kycklingen gjorde jag en sås på turkisk yoghurt och sweet chilisås. Garnerade cous cousen med russin. Fräsh, god och snabblagad middag!

6 kommentarer:

  1. Mums!!!! Det där måste jag bara prova!!!!
    Tack min värmländska bloggvän ;) !

    SvaraRadera
  2. Nu menar jag naturligtvis; min skånska/göteborgska bloggvän! (sorry)
    Kram

    SvaraRadera
  3. Ojj så gott det såg ut. Sesamkyckling mums...:)

    SvaraRadera
  4. Nu finns det 2 recept på müsli att norpa i min recept blogg. :)

    SvaraRadera
  5. Vad kul att du ska göra egen chokladpudding! Det måste jag kolla in :)

    SvaraRadera