Falafel med sallad och citronyoghurt |
Falafel ca 30st
200g kikärtor, torkade
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
1 kruka persilja
1 msk citronsaft
0,5 tsk bakpulver
2 tsk spiskummin
1 tsk salt
olivolja att steka i
- Lägg kikärtorna i blöt på morgonen (minst 8 timmar i förväg).
- Skala lök och vitlök och skär i mindre bitar. Klipp av all persilja, inkl stammen någon cm från krukan. Lägg i en matberedare tillsammans med lök, vitlök och citronsaft. Mixa samman till en jämn massa.
- Sila av kikärtorna och tillsätt dem i matberedaren tillsammans med bakpulver, salt och spiskummin. Kör till jämn smet.
- Forma ca 30 st bollar och tryck till dem någon.
- Hetta upp rejält med olja i en stekpanna och stek falaflarna ca 2 minuter på varje sida.
Servera i pitabröd eller med sallad och citronyoghurt. Blanda 2 dl matyoghurt med 1 msk citronsaft, 1 msk olivolja, salt och en "dutt" paprikapulver.
Falafel i pitabröd med sallad och citronyoghurt |