Vi äter faktiskt inte så mycket potatis. Tror det är mycket av lathet eller så lagar vi inte mat som passar med vanlig kokt potatis. Men jag gillar potatis och till vissa rätter ska det absolut vara potatis tycker jag.
Har man kokt kall potatis över så är det perfekt att göra potatissallad av resterna, särskilt av färskpotatis. Jag gjorde en väldig god potatissallad med massa gott i när vi var i stugan under semestern. Väldigt bra att förbereda och blir bara godare av att stå en stund i kylen. Fungerar även lite ljummen.
Somrig potatissallad
1 kg färskpotatis
1 burk kronärtskockshjärtan, ca 500g
1 röd lök
8 st soltorkade tomater
75 g sugar snaps
Dressing:
2 msk gula senapsfrön
2 msk söt grovkornig senap
1 msk vitvinsvinäger
1/2 dl grädde
1 tsk honung
salt och peppar
- Skrubba potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Ånga den torr och låt den svalna/kallna. Dela stora potatisar i bitar.
- Klyfta kronärtskockshjärtan. Skala och skär löken i tunna klyftor. Strimla tomaterna.
- Ansa och koka suger snapsen i saltat vatten i en minut.
- Blanda potatis, kronärtskockshjärtam, lök, sugar snaps och soltorkade tomater i en skål.
- Dressing: Mortla senapsfröna. Blanda med senap, vinäger, grädde och honung. Smala av med salt och peppar. Ringla dressingen över salladen och blanda runt.