Nu är jag här igen! Tyvärr är inte bloggen så prioriterad just nu men det är fantastiskt kul att ni tittar in ändå! Och jag lovar att titta in jag också. Nu är ju våren på gång med en massa gott. Bort med grytor, rotfrukter och kål och in med primörer, sallader och sol.
I veckan hade jag tjejmiddag för mina vänner Ida och Frida. Frida är på väg att flytta till Stockholm så det var sista middagen för oss på ett tag. Till förrätt bjöd jag
Ärtkräm med kräftstjärtar och stenbitsrom från
Trattoria-Karins fantastiska kokbok
Karins Kök. Ska ni köpa en kokbok just nu så det det denna. Otroligt välgjord och mysig kokbok med inspiration från Mollösund, havet, livet och kärlek till mat.
Till Ärtkrämen drack vi Mia Fresh and Crisp, ett mousserande vin från Spanien. Ett krispigt, torrt och friskt vin med inslag av citrus som är framtaget av vinmakerskan Gloria Collell. Endast 59:- och kan beställas på Systembolaget (art.nr 77977). Kan tänka mig dricka det fler gånger i vår och sommar.
|
Mia Fresh and Crisp |
|
Ärtcreme med kräftstjärtar och stenbitsrom |
Till varmrätt bjöd jag tjejerna på
Laxgryta med aioli som inte gjorde sig på bild. Desto bättre på bild gjorde sig Ida och Frida innan de satte tänderna i desserten -
Lakritspannacotta med Lakritschoklad och Hallon som jag hittade på bloggen
Mat och Odla. Pannacotta är ju en av mina favoritdesserter och när den dessutom är smaksatt av kombinationen Lakrits och Hallon blir det succé. Otroligt krämig och god!
Pannacotta med Lakritschoklad och hallon 4port
2 gelatinblad
4 dl vispgrädde
100 g lakritschoklad (tex Marabou Premium)
½ tsk vaniljpulver
½ dl stevia strö (eller annan sockerersättning)
frysta hallon
lite honung
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
- Koka upp grädden tillsammans med vaniljpulver. Rör hela tiden.
- Sänk värmen och lägg i den hackade chokladen. Rör tills chokladen smält.
- Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i chokladgrädden.
- Fördela i 4 glas. Ställ i kylen i några timmar tills dem stelnat.
- Värm lite hallon tillsammans med lite honung i en kastrull och häll på pannacottan strax före servering.