Jag hade
tre pastarättsalternativ i huvudet när jag planerade kvällsmaten idag. Carbonara, pasta med pastasås eller pastagratäng. Det föll på att jag behövde rensa lite i kylskåpet. Har bland annat haft en kruka med
chimaysvamp stående som jag inte vetat vad jag skulle göra med.
Försökte googla på chimaysvamp men hittade inget. Det kanske inte ens stavas så!? Någon som vet? Men tror att det är en asiatisk svamp, japansk kanske till o med. Kanske är det en typ av
pioppini!? Står i en kruka men utan jord. Bara att lyfta upp, skära av den nedersta "stocken" och dra isär svampen. Bryna i lite smör och krydda med salt och peppar.
Så blev det en gratäng med färgglad tricolorepenne, stekt bacon, purjolök, färsk tomat i tärningar, svampen, smörgåskrasse och chevréost smulad på toppen. På med lite salt, peppar och matlagningsgrädde. Skulle kanske skojjat till grädden, kryddat och krämat till den, men ville mest inte ha gratängen torr. Gratinera i mitten i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter.
Servera med sallad. Och smaken?! Jo, det blev gott. Men inte så krämigt. Tror den blir bättre i lådan i morrn när den har gottat till sig.
Leif Mannerström gråter i TV. Fint tycker jag!
***