I går kokade jag ju storgrytan med
Ärtsoppa. Härligt att ta fram i kväll efter jobb och en liten
löptur (inte så långt, inte så snabbt, men skönt). Koka upp, smaka av med mer kryddor och tillsätta tärnad
julskinka (ja, nu är den snart slut).
Ärtsoppa 8 portioner
5 dl torkade gula ärtor
1,5 l vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 gul lök
1 morot
salt o peppar
torkad timjan
- Lägg ärtorna i blöt i rikligt med vatten 12-24 timmar.
- Skölj ärtorna och koka i en rymlig kastrull med vatten, salt, timjan, buljong, hackad lök och morot.
- Låt sjuda 1-2 timmar. Skumma och plocka upp tomma skal som flyter upp till ytan. Rör om då och då.
- Servera rykande het med en klick senap i.
- Smaka av med mer kryddor
Har en helg framför mig med massor av skojigheter. Ska försöka klämma in ett besök på matmässan
"Passion för mat" som är i Eriksbergshallen här i Göteborg i helgen. Någon mer som ska gå??
***
Ååå ärtsoppa är så sabla gott. :D
SvaraRaderaMen det blir nog lite svårare att lura i min man under annat namn. :P
Jag hade faktiskt planer på att åka, men det blir kalas för sonen som fyllt tre i stället.
Hoppas att ni får det trevligt å gott. :)
Ärtsoppa har jag aldrig gjort själv (bara grön ärtsoppa). Kanske dags att prova.
SvaraRaderaÄrtsoppa är fantastiskt gott.
SvaraRaderaVad duktig du är som springer! Mmm, vad gott med ärtsoppa! Det har jag aldrig gjort själv, men älskar när svärmor bjuder på sin hemgjorda. :-) Och det är livsviktigt att det är senap till. ;-) Trevlig helg!
SvaraRaderaÅååååh så gott. Hemmagjord ärtsoppa. Det är år sedan. ÅR! Mums!
SvaraRaderajag vet inte riktigt om jag ska gå ännu. sist vi var där var det så sjukt mycket folk att det liksom blev jobbigt snarare än roligt, men vi får se!
SvaraRaderamatmässa? hur kunde jag missa detta? Vill gå men lite långt ;)
SvaraRaderaVad fin den ser ut, trots att jag inte gillar artsoppa. :)
SvaraRaderaÄlskar ärtsoppa, så himla gott med hemlagad!
SvaraRaderaRedig tös som är ute och springer, är det inte vansinnigt kallt?
Hoppas du får en bra och kulig helg!