Carbonara 4 portioner
Spagetti
2 pkt bacon
1 gul lök
ca 3 dl grädde, valfri fetthalt men visp är inte fel...
riven parmesanost
svartpeppar
Stek tärnat bacon. Låt det rinna av på hushållspapper. Tärna och bryn lök i smör. Häll på grädde och koka upp. Blanda kokt pasta, bacon, lök och grädde. Servera med en rå äggula, nyriven parmesanost och nymalen svartpeppar. Krämigt och gott!!!
Carbonara är en favvo här hemma. Min man brukar göra den fast istället för råaäggulor gör han en krämig sås på minst 8 äggulor.
SvaraRaderaGott, gott med carbonara. Tips till fredags gott.. varför. inte en jättedtor chokladbiskvi/tårta (mandelbotten med äggvitor ;)) med chokladganach (kanske smaksatt med glögg, eller något annat gott)och så lite juliga dekorationer. Gott gott.
SvaraRadera4 äggvitor i kylskåpet.
SvaraRaderaDin mormor och min mormor gjorde Ryska kyssar av äggvitor när jag var liten. När du var liten gjorde jag Spätteklickar. Recepten finns nog i Sju sorters kakor för länge sedan eller numera på nätet!
Lycka till!
Åh, en carbonara! Blir nog en sån här till middag idag! Blev sååå sugen! :-D
SvaraRadera